Com ens organitzem

Organització interna

El grup de Consum està format per un seguit de nuclis familiars que junts s’organitzen autònomament, sense intermediaris, per tal d’establir una relació comercial directa amb productors de proximitat.

L’organització del Grup de Consum és horitzontal i les decisions es prenen per consens durant les assemblees del Grup, convocades amb una periodicitat variable, segons s’estimi convenient. A més, cadascun dels membres pot participar, quan ho cregui convenient, d’una de les comissions que vetllen per un aspecte determinat del funcionament del Grup.

Les comandes i el repatirnent dels productes es fa setmanalment a través d'una pàgina web gestionada per una persona dedicada.

Per tal de garantir la sostenibilitat de la gestió interna, les unitats familiars s'han de comprometre a fer una comanda mínima mensual segons l'import mínim que s'estableixi en assemblea.

a) Membres

El Grup de Consum està format per un nombre determinat de nuclis familiars, dels quals mínim un haurà de ser soci o sòcia del Casal.

Cada nucli familiar ha de tenir un mínim d’un soci al Casal La Turba, i un nombre màxim de 8 persones al nucli familiar.

Tots els membres han de conèixer i exercir els drets i deures tant del Grup de Consum com del Casal La Turba, detallats tot seguit.

Drets i deures dels membres

Drets

- Poder fer una comanda setmanal d’acord amb els productes disponibles
- Participar i decidir a l’assemblea i a les comissions.
- Proposar una assemblea extraordinària, amb el recolçament d'un altre membre
- Estar informat de tots els moviments i activitats de la Grup
- Conèixer els proveïdors / productors.

Deures

Ser soci o sòcia del Casal Popular La Turba
- Pagar la quota d'entrada de 15€, que s’utilitzarà per pagar algunes despeses del Grup (per exemple, balança, activitats, capses, bosses, stock, etc.).
- Fer una comanda mínima mensual de l'import que es determini adient per garantir la sostenibilitat de la gestió, sigui important fer-ne cada setmana.
- Cal fer la comanda a la data establerta.

b) Comissions

Els membres poden formar part, en qualsevol moment, d’una de les comissions de funcionament intern que se'n determinin a l'assemblea constituent. (Comunicació, tresoreria, gestió comandes i productors, etc.)

c) Assemblea

L’assemblea és l’òrgan que regula la presa de decisions dins del Grup de Consum. Està formada per tots els membres del Grup i es basa en la presa de decisions per consens.

A l’assemblea es discutiran coses sobre el funcionament del Grup de Consum. Cada comissió haurà de presentar una valoració de l’estat de les seves tasques, així com aportar noves idees o discutir qüestions relatives al funcionament. També s’hi podran discutir altres aspectes, com poden ser la demanda de nous productes o l’organització de jornades formatives amb el Casal o dins del Grup de Consum per reforçar els vincles entre els seus membres i/o amb els productors (visites als camps, coneixement de les varietats, etc.)

La periodicitat de l’assemblea s'aprovarà en la constitució del Grup de Consum (mínim, una anual).

c) Repartiment

El repartiment dels productes tindrà lloc el dijous, de 19 a 21h en horari d'hivern i de 19 a 22h en horari d'estiu. La persona dedicada haurà quedat abans per rebre els productes dels proveïdors, repassar els productes rebuts i repartir-los segons les comandes de cada nucli familiar. També tindrà la funció de cobrar el cost de cada cistella i d’anotar qualsevol incidència que pogués succeir (que un producte no hagi arribat o estigui en mal estat, que hi hagi producte de més, etc.). Ha de tancar caixa segons les comandes i generar l’informe setmanal per pagar la següent setmana als proveïdors. Si hi ha hagut qualsevol incidència, l’hauran d’apuntar al full d’incidències i comunicar-ho al proveïdor en qüestió.

La comanda es farà setmanalment pel producte fresc o en estoc. La periodicitat de la comanda estarà determinada per la necessitat que hi hagi del producte en qüestió.

Els nuclis familiars hauran d’accedir al web a través del seu identificador i registrar la comanda abans de la data màxima acordada.

El lliurament de la comanda podrà fer-se a domicili, amb el corresponent cost afegit, o recollir-la personalment al Casal, sense cost.

e) Productes

Actualment tenim verdura, fruita, carn (pollastre, porc, vedella i cabrit), embotits, formatges, llegums, farines, oli, cervesa, fruits secs, pa, madalenes, croissants, pastissos, mel, productes de Própolis, cosmètica natural, productes de neteja, ...


S'ha afegit el producte al vostre carret de la compra
Quantitat
Total
Hi ha 0 ítems al vostre carret. Hi ha 1 article al vostre carret.
Total productes
Total lliurament  Per a determinar
Total
Seguir comprant Passar per caixa

Els més venuts

 • Pastanaga

  Producte ecològic. CCPAE. Origen: Vallès Oriental Format: manat o Kg, a...

  2,13 €
 • Beguda de Civada ECO

  Ingredients: Aigua. Civada¹(14%). (1) de agricultura ecológica Origen...

  1,44 €
 • Patata morada

  Producte ecològic. CCPAE. Origen: La Cerdanya Format: Kg Proveïdor: I un...

  2,15 €
 • Beguda d'Arròs ECO

  Ingredients: Aigua, arroz¹ (15%), oli de gira-sol, sal marina (1)...

  1,52 €
 • Llomillet
  Llangonissa (100gr)

  Producció Artesanal Format: 100gr (1 pam) Productor: Cansaladeria Ferré

  1,15 €
 • Iogurt de cabra 400gr

  Iogurt de cabra elaborat de manera artesana ECOLÒGIC amb CCPAE   Format:...

  3,45 €
 • Enciam Roure Verd

  Producte ecològic. CCPAE. Format: Unitat Proveïdor: I un rave

  1,12 €
 • Enciam Maravilla

  Producte ecològic. CCPAE. Format: Unitat Proveïdor: I un rave

  1,12 €
 • Cremes de verdures

  Cremes de verdures. Tenen una vida útil de 90 dies. Un cop obertes,...

  2,50 €
 • Porro manat

  Producte ecològic. CCPAE. Format: manat Proveïdor: I un rave

  1,44 €


Casal Popular La Turba

C/ de la Zeta, 2 Baixos
43800 - Valls (Camp de Tarragona)
Pàgina web: www.laturba.cat
Correu: labajocadevalls@gmail.com


La Bajoca compta amb el finançament i col·laboració dels ajuts al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural
(FEADER) i els ajuts a la cooperació per al foment de cadenes curtes i mercats locals en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de
Catalunya 2014-2020 de la Generalitat de Catalunya.

Generalitat Catalunya Unió Europea

_